Curs

AULA DE PRÀCTIQUES LITERÀRIES EN VALENCIÀ

  • Des de: 29/10/19
  • Fins a: 17/4/20
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • Presencial

Preinscripció des del 27/7/19

Promogut per:
Vicerrectorado de Estudiantes y Emprendimiento

Responsable de l'activitat:
Vicerrector/a Alumnado, Cultura Y Deporte



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

60 hores


0 hores


0 hores

Horari

De vesprada
martes: 18.00 a 20.30


2019
29 Octubre
5, 12, 19, 26 Novembre
3, 10, 17 Desembre

2020
7, 14, 21, 28 Gener
4, 11, 18, 25 Febrer
3, 10, 24, 31 Març,
7, 21, 28 Abril
5 de Maig

Lloc d'impartició
Aula de graus, Casa de l’alumne, 2on pis
Certificació

Assistència

Modalitat

PRESENCIAL

Curs

2019-2020

ECTS

0

Campus

València

60 h

Presencials

0 h

En línia

Preu Col·lectiu
60 € Alumni UPV PLUS o AAA UPV 
60 € Alumne UPV 
60 € Personal UPV 
100 € Públic en general 
5 €  Alumno Grado (tasas gestión)
60,00 € - Alumni UPV
60,00 € - Alumno UPV
60,00 € - Personal UPV (PAS y PDI)
100,00 € - Público en general
5,00 € - Alumno Grado (tasas gestión)

Objectius

El goig d’escriure. No hi ha una manera única de dir les coses. Cal llegir i escriure des d’altres mirades. El taller és un laboratori. Potència la percepció, l’observació, la sensibilitat, l’espontaneïtat, la curiositat, l’autonomia i la intuïció. El plaer i el dolor.

Acció formativa dirigida a

Qualsevol persona interessada en la lectura i/o la creació de poesia. En la narració breu en qualsevol format, conte, micro-conte i en la reflexió sobre el text i el fet narratiu i /o poètic.



Professors


Metodologia didàctica i sistemes d'evaluació

-Classes pràctiques, amb una seqüenciació que constarà d’una primera part de la classe teòrica amb elements pràctics (repàs mètrica, recursos, tipus de narradors, punt de vista, lectura de poemes i/o contes) i una segona part de lectura dels treballs i textos propis amb comentaris i correccions (si ve al cas)

-Es llegiran principalment autors de la literatura catalana tant de prosa com en vers. En prosa es buscaran contes o narracions breus que permeten la lectura a classe, si són més llargs caldrà llegir-los a casa.

-També s’hi poden afegir textos de la literatura universal, sempre en traducció al català, que puguen servir per a exemplificar i/o ampliar els coneixements i les tècniques literàries.

-Es posarà també l’atenció en els diferents concursos literaris tant de narrativa breu com de poesia que es convoquen a les nostres comarques i ciutats. Aprendrem a presentar un poemari o una narració.

-Dins de les possibilitats tenir contacte amb poetes i escriptors que ens parlen del seu procés creatiu.
-Participar en algun recital col·lectiu al llarg del curs.

Temes que s'hi desenvolupen

Per què un taller d’escriptura? S’aprèn a escriure? Un poema és comptar síl·labes? Com mantenir l’interès en una narració? Escrivim amb el cor o amb la fel? Confessió o ficció? Són coses que s’aprenen o hi ha una qualitat innata? I podríem seguir amb tot de qüestions, aquesta però, no és una ciència exacta. Nosaltres som caçadors de paraules, volem atrapar el mot i alleugerir aquesta ànsia de l’escriptura. Si teniu aquesta ànsia d’escriure que no sabem d’on ve però que ens fa pessigolles a la panxa, aquest és el vostre taller.

L’escriptura és una pràctica. Aquest serà un taller pràctic, volem escriure. De vegades, trobar el ritme costa i també costa trobar la pròpia veu. Per trobar-la llegirem i rellegirem. De vegades el millor camí és la imitació. Per tot això haurem de conèixer els nostres autors i descobrir quines són les seues tècniques, esbrinar quin és el punt de la narració i on s’amaga el jo poètic.

Escriure és un acte comunitari. Escriure és compartir i llegir. És important que el nostre text tinga un ritme, una música. I això vol dir llegir en veu alta, aprendre a entonar, a fer pauses i respirar. Escoltant i valorant el que escriu l’altre, serem més capaços de trobar la nostra pròpia veu. Escriure és relació, busquem lectors i al taller trobarem els nostres primers lectors, aquells que ens acompanyaran en el camí, que ens ajudaran a llimar els versos, a trobar la paraula justa, el sinònim més adient, el to exacte. Compartint aprenem a tenir confiança en nosaltres mateixos.






Contacte