Curs

CONTROL ECOLÒGIC DE PLAGUES I MALALTIES EN EL CULTIU RAÏM

  • Des de: 12/10/18
  • Fins a: 12/11/18
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • En línia

Promogut per:
Dpto. de Ecosistemas Agroforestales

Responsable de l'activitat:
Rafael Laborda Cenjor



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

0 hores


30 hores


0 hores

Lloc d'impartició
Online
Certificació

Aprofitament

Modalitat

EN LÍNIA

Curs

2018-2019

ECTS

3

Campus

València

0 h

Presencials

30 h

En línia

0,00 € - Público en general

Los candidatos deben descargar y cumplimentar la Ficha de Inscripción que se encuentra en Trípticos y Documentos (Nota al pie de la ficha de curso), para posteriormente subirlo en el proceso de inscripción

Objectius

Reconéixer els principals fitòfags i patògens que afecten el cultiu. Comprendre els aspectes bàsics de la seua biologia. Comprendre els conceptes bàsics relacionats amb el control biològic. Reconéixer els principals organismes beneficiosos en agricultura. Conéixer els diferents mètodes de control que es troben a la disposició de l'agricultor, els seus avantatges i inconvenients i l'oportunitat de la seua aplicació.


Professors

  • Rafael Laborda Cenjor Profesor/a Titular de Universidad
  • Pilar Xamaní Monserrat Técnico Medio
  • María Eugenia Rodrigo Santamalia Profesor/a Titular Escuela Universitaria

Temes que s'hi desenvolupen

Principals afeccions
El concepte de plaga i malaltia. Aspectes bàsics dels artròpodes fitòfags. Principis bàsics de patologia vegetal Principals plagues en el cultiu de vinya. Principals malalties en el cultiu de vinya.

Control biològic de plagues
Definicions: Control biològic, lluita biològica, maneig integrat. Organismes depredadors: àcars *fitoseidos, *coccinélidos, *sírfidos, *antocóridos. Parasitoides: *bracónidos, *calcídidos.

Control de plagues i malalties amb plaguicides "ecològics"
Característiques dels plaguicides. Tipus de formulacions. Tipus de plaguicides: insecticides, fungicides, bactericides, acaricides. Avantatges i inconvenients de l'ús de plaguicides. Mètodes d'aplicació de plaguicides Plaguicides minerals, botànics i biològics. Altres mètodes de lluita: confusió sexual, *solarización i biofumigació