Curs

TALLER AUDIOVISUAL DE SWAP-FOOTAGE. COLECTIVO STRAEBERRY COOKIES

  • Des de: 27/11/18
  • Fins a: 30/11/18
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • Presencial

Preinscripció des del 25/10/18

Promogut per:
Dpto. de Comunicación Audiovisual, Documentación e Historia del Arte

Responsable de l'activitat:
Beatriz Herráiz Zornoza



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

15 hores


0 hores


0 hores

Horari

Matí i vesprada
27-11-2018 de 9:00 a 11:30 horas
28-11-2018 de 09:00 a 14:00 horas
29-11-2019 de 09:00 a 14:00 horas
30-11-2018 de 09:00 a 11:30 horas

Lloc d'impartició
Edificio 3N, aula B-0-6
Certificació

Aprofitament

Modalitat

PRESENCIAL

Curs

2018-2019

ECTS

1,5

Campus

València

15 h

Presencials

0 h

En línia

Preu Col·lectiu Terminis
40 € Personal UPV  1 termini
40 € Alumni UPV PLUS o AAA UPV  1 termini
40 € Alumne UPV  1 termini
45 € Públic en general  1 termini
40,00 € - Alumno UPV
40,00 € - Alumni UPV PLUS
40,00 € - Personal UPV
45,00 € - Público en general

Objectius

Propiciar un temps i un espai en el qual explorar noves maneres de fer dins de la pràctica audiovisual.
- Realitzar una peça de vídeo de forma individual a partir del material aportat per tots els participants del taller.
- Treballar amb uns recursos finits i compartits que permeten l'experimentació dins del camp audiovisual mitjançant el treball col·laboratiu.
- Posar en pràctica una metodologia de treball en la qual l'experimentació es convertisca en una eina per a la reflexió i el debat durant el procés d'aprenentatge.
- Abordar des d'una perspectiva crítica la relació entre l'individual i el col·lectiu a partir del propi treball creatiu.

Acció formativa dirigida a

Titulats, professionals i estudiants universitaris.


Professors


Metodologia didàctica i sistemes d'evaluació

Metodologia didàctica:
Introducció teòrica seguida de sessió pràctica d'edició de vídeo.
1r part expositiva: En el lliurament de coneixements teòrics per a cada unitat, sempre donades suport amb exemples pràctics.
Interactives: a través dels exercicis en classe i de l'anàlisi dels treballs realitzats.

Temes que s'hi desenvolupen

Temes a desenvolupar

Amb el terme swap footage ens referim a un material audiovisual que serà aportat pels diferents participants del taller i intercanviat entre ells. Aquest material, que ha de ser de producció pròpia, es reunirà en un arxiu comú a partir del qual es generaran noves peces que, d'una banda, guardaran certes similituds a causa d'aqueix origen compartit, però per l'altre, seran completament diverses quant al resultat final, a causa dels diversos significats que els seran atorgats mitjançant el muntatge. Amb aquest procediment se cerca generar un tipus de peces audiovisuals que es distancien, tant pels processos per mitjà dels quals són generats, com pels resultats que gràcies a aquests s'obtinguen, dels discursos vehiculats pels circuits de producció, distribució i consum dels mitjans de masses.

El taller es planteja per tant com alguna cosa eminentment pràctic, un espai i un temps de treball en el qual assajar noves estratègies de producció artística i en el qual s'aposte per noves formes creatives. En conseqüència, la nostra intenció és afavorir l'experimentació dins del mitjà audiovisual, actuant alhora com a plataforma de creació i de difusió. Per a fitar el camp d'actuació i reflexionar sobre què és allò que es tracta d'articular sota aquest terme de nou encuny, al començament de cada sessió es farà una xicoteta introducció en la qual s'abordarà la relació existent entre l'individual i el col·lectiu dins de la creació audiovisual contemporània. El nostre objectiu principal consisteix a cercar identificar, reconèixer i recopilar baix quines formes i metodologies constructives es manifesta aquesta relació, així com les diferents situacions a les quals pot donar motiu (acords, desacords, tensions, friccions).

És per tot això que proposem una metodologia de treball basada en les arts, utilitzant el swap footage com a activitat vertebradora, amb la finalitat de generar una exploració-acció participant on prevalga el diàleg, l'experimentació, el procesual, la reflexividad i el col·laboratiu, articulant investigació i pràctica com un tot. De la combinació de tots aqueixos elements (pensament, laboratori, creativitat, remezcla) sorgirà un espai i un lloc des del qual pensar fent.


Visita altres cursos relacionats amb...

Vídeo Cinema Documental Narrativa Muntatge