Curs

ARQUITECTURA I COOPERACIÓ _EL DRET D'HABITAR. PROGRAMA INCIDE

Dades bàsiques

Dates d'inici i fi

Des del 11/02/20 fins al 10/03/20

Data de matrícula

Preinscripció des del 29/11/19
Matrícula des del 09/12/19 09:00


Durada

15 hores presencials,

Lloc d'Impartició

Aula 2.13 del Centro de Formación Permanente (CFP), Edificio Nexus (6G) - 2ª Planta. Campus de Vera. UPV
VALÈNCIA

Objectius

El dret a habitar inclou el dret a l'habitatge i el dret a la ciutat. L'objectiu d'aquest curs serà mostrar el context de l'hàbitat en totes les seves escales, des del territori, passant pels assentaments i l'espai públic, fins a arribar a l'habitatge. A partir d'un joc de *dualidades s'expressa la realitat actual del món en el qual vivim i com fer front des de l'arquitectura de cooperació a aquestes realitats. L'objectiu final com a arquitectes
serà cobrir el dret a cadascuna d'aquestes escales de l'hàbitat humà complint, en ser les que conformen el concepte general, el dret a habitar.

- Reflexionar sobre el paper de la cooperació Local i Internacional al desenvolupament a través del treball del cooperant en la pràctica
- Visibilitzar les problemàtiques actuals de l'HÀBITAT en contextos locals com en països en vies de desenvolupament.
- Mostrar el paper que, com a tècnics, podem exercir a solucionar la necessitat de desenvolupar altres arquitectures capaces de donar solució a les problemàtiques i necessitats actuals de l'hàbitat.
- Proporcionar a l'alumne d'una plataforma de suport sobre la qual posteriorment desenvolupar les seves inquietuds per l'arquitectura i la cooperació.
- Dotar d'una base teòrica inicial sobre Assentaments Humans precaris i cooperació al desenvolupament, introduint la Nova Agenda Urbana i els ODS.

Horari

VESPRADA

Las clases se impartirán los martes de 15:30 a 18:30 horas. Calendario: 11, 18 y 25 de febrero; 3 y 10 de marzo.

Preu

25 €
15,00 € - Alumno UPV
15,00 € - Alumni UPV PLUS o AAA UPV
15,00 € - Personal UPV
25,00 € - Público en generalTemes a desenvolupar

SESSIÓ I_ Global-Territori: Nord-Sud
Conceptes bàsics sobre la cooperació per a poder comprendre els següents temes a desenvolupar durant el curs. Aquesta sessió se centrarà en l'explotació de recursos i la realitat històrica dels països empobrits.

SESSIÓ II_ Assentaments: Rural-Urbà
Desenvolupar el concepte d'assentaments Humans precaris, tant urbans com rurals.
Donar a conéixer les característiques fonamentals de cada assentament. Exposició pràctica d'un projecte de cooperació en l'àmbit rural.

SESSIÓ III_ Ciutat: Formal-Informal
Ciutat informal i models de ciutats emergents. Agenda Urbana. ODS.Treballar conceptes fonamentals com els drets humans a la ciutat i el dret a la ciutat. Exposició de casos pràctics a través d'un expert en la matèria.

SESSIÓ IV_ Carrer: Incloent-excloent
Anàlisi de l'espai públic i la seva influència en la manera d'habitar. Processos de degradació Urbana. Obsolescència urbana. Regeneració urbana. Exposició de casos de participació ciutadana i disseny participatiu, transformant l'espai públic

SESSIÓ V_ Habitatge: Habitabilitat bàsica.
Concepte d'habitabilitat bàsica. Precarietat habitacional urbana. Exposició d'un cas pràctic d'intervenció.

Més informació

Acció formativa dirigida a:

La matrícula del curs està oberta a l'alumnat de la UPV, a la resta de la comunitat universitària i a persones externes en general.

Per la seva temàtica, pareix que va dirigida al alumnat d'arquitectura o gent arquitecta, que busquen iniciar-se en la cooperació i conèixer les altres possibilitats que ofereix l'arquitectura per a la resolució dels grans reptes que suposa l'hàbitat. Però está obert a qualsevol disciplina y es valra la varietat d’aquestes.

Metodologia didàctica:

La metodologia del curs està basada en la reflexió, la investigació i en l'acció participativa: L'aprenentatge és fonamental en la participació i el treball en equip, potenciant la resolució de tasques mitjançant l'aplicació de sistemes de diàleg que possibiliten una generació de coneixement grupal. D'aquesta manera, es promou l'activitat i l'operativa dinàmica: S'aprèn “fent” i practicant a partir d'espais taller i espais de debat.

Coneixements previs necessaris:

No en calen

Altra informació

Preus i política de matriculació i convalidació:
15 euros membres UPV;
25 persones externes.

Encara que forma part del Programa INCIDE, impulsat pel Vicerectorat de Responsabilitat Social,Cooperació i Esport, la matrícula és independent de la resta de cursos que el conformen i es realitzaper separat.

Responsable d'activitat

Vicerrector/a Responsabilidad Social y Cooperación

Professorat

Contacte

Correu electrònic

María Boscá Mascarell

Promogut per

VICERRECTORADO DE RESPONSABILIDAD SOCIAL Y COOPERACIÓN


Condicions

Condicions generals

Consulteu les Condicions generals de l'activitat.

imagen separador
Inscripció Online inactiva Inscripció Online Tancada

Compartir:

Visita altres cursos relacionats amb ...

 arquitectura,  dret,  cooperació,  hàbitat,  incide

Imagen espacio Imagen espacio
Inscripció Online inactiva Inscripció Online Tancada

Compartir:Cursos de matrícula flexible Oferta de idiomas del CDL
Notícies: