Curs

AULA DE PRÀCTIQUES LITERÀRIES EN VALENCIÀ

Dades bàsiques

Dates d'inici i fi

Des del 29/10/19 fins al 05/05/20

Data de matrícula

Preinscripció des del 27/07/19
Matrícula des del 11/09/19 13:05


Durada

60 hores presencials,

Lloc d'Impartició

Aula de graus, Casa de l’alumne, 2on pis
VALÈNCIA

Horari

VESPRADA

martes: 18.00 a 20.30 2019 29 Octubre 5, 12, 19, 26 Novembre 3, 10, 17 Desembre 2020 7, 14, 21, 28 Gener 4, 11, 18, 25 Febrer 3, 10, 24, 31 Març, 7, 21, 28 Abril 5 de Maig

Preu

100 €
60,00 € - Alumni UPV
60,00 € - Alumno UPV
60,00 € - Personal UPV (PAS y PDI)
100,00 € - Público en general
5,00 € - Alumno Grado (tasas gestión)Temes a desenvolupar

Per què un taller d’escriptura? S’aprèn a escriure? Un poema és comptar síl·labes? Com mantenir l’interès en una narració? Escrivim amb el cor o amb la fel? Confessió o ficció? Són coses que s’aprenen o hi ha una qualitat innata? I podríem seguir amb tot de qüestions, aquesta però, no és una ciència exacta. Nosaltres som caçadors de paraules, volem atrapar el mot i alleugerir aquesta ànsia de l’escriptura. Si teniu aquesta ànsia d’escriure que no sabem d’on ve però que ens fa pessigolles a la panxa, aquest és el vostre taller.

L’escriptura és una pràctica. Aquest serà un taller pràctic, volem escriure. De vegades, trobar el ritme costa i també costa trobar la pròpia veu. Per trobar-la llegirem i rellegirem. De vegades el millor camí és la imitació. Per tot això haurem de conèixer els nostres autors i descobrir quines són les seues tècniques, esbrinar quin és el punt de la narració i on s’amaga el jo poètic.

Escriure és un acte comunitari. Escriure és compartir i llegir. És important que el nostre text tinga un ritme, una música. I això vol dir llegir en veu alta, aprendre a entonar, a fer pauses i respirar. Escoltant i valorant el que escriu l’altre, serem més capaços de trobar la nostra pròpia veu. Escriure és relació, busquem lectors i al taller trobarem els nostres primers lectors, aquells que ens acompanyaran en el camí, que ens ajudaran a llimar els versos, a trobar la paraula justa, el sinònim més adient, el to exacte. Compartint aprenem a tenir confiança en nosaltres mateixos.


Més informació

Acció formativa dirigida a:

Qualsevol persona interessada en la lectura i/o la creació de poesia. En la narració breu en qualsevol format, conte, micro-conte i en la reflexió sobre el text i el fet narratiu i /o poètic.


Metodologia didàctica:

-Classes pràctiques, amb una seqüenciació que constarà d’una primera part de la classe teòrica amb elements pràctics (repàs mètrica, recursos, tipus de narradors, punt de vista, lectura de poemes i/o contes) i una segona part de lectura dels treballs i textos propis amb comentaris i correccions (si ve al cas)

-Es llegiran principalment autors de la literatura catalana tant de prosa com en vers. En prosa es buscaran contes o narracions breus que permeten la lectura a classe, si són més llargs caldrà llegir-los a casa.

-També s’hi poden afegir textos de la literatura universal, sempre en traducció al català, que puguen servir per a exemplificar i/o ampliar els coneixements i les tècniques literàries.

-Es posarà també l’atenció en els diferents concursos literaris tant de narrativa breu com de poesia que es convoquen a les nostres comarques i ciutats. Aprendrem a presentar un poemari o una narració.

-Dins de les possibilitats tenir contacte amb poetes i escriptors que ens parlen del seu procés creatiu.
-Participar en algun recital col·lectiu al llarg del curs.

Responsable d'activitat

Jose Luis Cueto Lominchar

Professorat

Contacte

Correu electrònic

Maria Dolores Gil Collado

Promogut per

VICERRECTORADO DE ALUMNADO, CULTURA Y DEPORTE


Condicions

Condicions generals

Consulteu les Condicions generals de l'activitat.

imagen separador
Inscripció Online inactiva Inscripció Online Tancada

Compartir:

Imagen espacio Imagen espacio
Inscripció Online inactiva Inscripció Online Tancada

Compartir:Cursos de matrícula flexible Oferta de idiomas del CDL
Notícies: