Jornada

RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA. PROGRAMA INCIDE

Dades bàsiques

Dates d'inici i fi

Des del 07/02/19 fins al 21/02/19

Data de matrícula

Preinscripció des del 21/11/18
Matrícula des del 20/12/18 10:11


Durada

15 hores presencials,

Lloc d'Impartició

Aulas 2.8 y 2.7. Centro de Formación permanente. Edificio Nexus (6G). Campus de Vera. Universitat Politècnica de València
VALÈNCIA

Objectius

L'objectiu general del curs, que pertany al programa INCIDE (Programa formatiu d'Iniciació a la Cooperació, el Voluntariat i la Participació Social), és oferir una revisió dels aspectes més importants relatius a la Responsabilitat Social Corporativa de les empreses i les institucions en general.

Estudia l'origen i els desafiaments actuals i analitza els diferents grups d'interès que s'hagen de considerar en el marc de les polítiques de RSC.

També es presentaran alguns casos d'èxit i eines útils en l'àmbit de la responsabilitat mediambiental, la responsabilitat estesa, els plans de voluntariat, i certs col·lectius en risc d'exclusió.

A més, es revisaran els estàndards i models de memòries de sostenibilitat més habituals i s'avaluaran els pros i contres quant a transparència i traçabilitat.

Horari

MATÍ

Jueves: 7, 14 y 21 de febrero, de 9:00 a 14:00 horas

Preu

30 €
15,00 € - Alumno UPV
15,00 € - Personal UPV
30,00 € - Público en general
15,00 € - Alumni UPV PLUSTemes a desenvolupar

1. Ètica i responsabilitat en les organitzacions
2. Responsabilitat social corporativa: definició, origen i desafiaments
3. Responsabilitat ecològica i sostenibilitat ambiental
4. Implicacions operatives de la RSC
5. Models de gestió i memòries de sostenibilitat

La primera i segona jornada serà a càrrec de professors del Màster en RSC de la UPV, que introduiran i conclouran amb els fonaments i aspectes més rellevants d'aquests temes.

En la sessió del 21 de febrer, el curs comptarà amb un seminari-debat per a contrastar l'impacte de les tecnologies en l'àmbit de la Responsabilitat Social Empresarial; comptant amb la participació com a ponents de gerents d'empreses tecnològiques relatius a diferents àmbits. En principi es compta amb la presència de l'empresa NUNSYS per a abordar la indústria 4.0 i el seu impacte social; JEANOLOGIA com a referent d'empresa valenciana que soluciona problemes mediambientals a través dels seus desenvolupaments tecnològics, en aquest cas en el sector tèxtil; i DATAMARAN amb la qual es contrastarà l'impacte social que el Big Data i les seues bones i males pràctiques té punt en xarxes socials com en altres àmbits.

Més informació

Acció formativa dirigida a:

El curs es dirigeix a persones interessades a aprofundir en l'àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa: alumnat d'últims cursos interessats en aquesta temàtica que poden tenir ací una molt bona introducció, gerents d'empreses o institucions que vulguen iniciar la seua formació en RSC.

En qualsevol cas, la matrícula del curs està oberta a l'alumnat de la UPV, a la resta de la comunitat universitària i a persones externes en general.

Metodologia didàctica:

La metodologia del curs afavoreix el coneixement crític i la capacitat de diàleg davant realitats diverses. S'empraren tècniques participatives i conferències marque amb persones referents en els continguts del curs.

Coneixements previs necessaris:

No en calen

Altra informació

Preus i política de matriculació i convalidació:

15 euros membres UPV; 30 persones externes.

Encara que forma part del Programa INCIDE, impulsat pel Vicerectorat de Responsabilitat Social, Cooperació i Esport, la matrícula és independent de la resta de cursos que el conformen i es realitza per separat.

Responsable d'activitat

Vicerrector/a Responsabilidad Social y Cooperación

Professorat

espacioJosé Félix Lozano Aguilar
espacioCristóbal Javier Miralles Insa
espacioGuadalupe Orea Vega

Contacte

Correu electrònic

Rosa Agulles Marí

Promogut per

VICERRECTORADO DE RESPONSABILIDAD SOCIAL Y COOPERACIÓN


imagen separador
Inscripció Online inactiva Inscripció Online Tancada

Compartir:

Visita altres cursos relacionats amb ...

 RSC,  voluntariat,  responsabilidad social,  cooperació,  INCIDE

Imagen espacio Imagen espacio
Inscripció Online inactiva Inscripció Online Tancada

Compartir:Cursos de matrícula flexible Formación online de la UPV
Notícies: