Curs

ANÁLISIS DE LA LEY 6/2014 DE 25 DE JULIO DE PREVENCIÓN, CALIDAD Y CONTROL AMBIENTAL DE ACTIVIDADES EN LA COMUNITAT VALENCIANA

  • Des de: 1/12/18
  • Fins a: 1/2/19
  • Campus Virtual
  • Idioma: Castellà
  • En línia

Preinscripció des del 16/10/18

Promogut per:
Dpto. de Urbanismo

Responsable de l'activitat:
Mª Jesus Romero Aloy



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

0 hores


50 hores


0 hores

Lloc d'impartició
ON LINE
Certificació

Aprofitament

Modalitat

EN LÍNIA

Curs

2018-2019

ECTS

5

Campus

Virtual

0 h

Presencials

50 h

En línia

Preu Col·lectiu
212 € Alumni UPV PLUS o AAA UPV 
212 € Alumne UPV 
212 € Personal UPV 
235 € Públic en general 
212 €  EMPLEADOS PÚBLICOS
212 €  MIEMBROS DE COLEGIOS PROFESIONALES RELACIONADOS CON EL SECTOR
212 €  MIEMBROS FECOVAL Y FEVEC
212 €  DESEMPLEADOS
212,00 € - Alumni UPV PLUS
212,00 € - Alumno UPV
212,00 € - Personal UPV
212,00 € - EMPLEADOS PÚBLICOS
212,00 € - DESEMPLEADOS
212,00 € - MIEMBROS FECOVAL Y FEVEC
212,00 € - MIEMBROS DE COLEGIOS PROFESIONALES RELACIONADOS CON EL SECTOR
235,00 € - Público en general

Objectius

La Directiva 2006/123/CE, de 12 de desembre de 2006, del Parlament Europeu i del Consell, relativa als servicis en el mercat interior, establix les condicions en què cal supeditar l'accés i l'exercici d'una activitat de servicis a autorització. Esta directiva va ser incorporada a l'ordenament jurídic intern per mitjà de la Llei 17/2009, de 23 de novembre, sobre el lliure accés a les activitats de servicis i el seu exercici, que reproduïx els principis i condicions d'aquella, així com específicament la necessitat que les administracions públiques revisen els procediments i tràmits amb l'objecte d'impulsar la seua simplificació. La Llei 6/2014 de 25 de juliol de Prevenció de la Contaminació Ambiental de la Generalitat Valenciana establix un principi general segons el qual l'accés a una activitat de servicis i el seu exercici no estaran subjectes a un règim d'autorització. 
En particular, es considerarà que no està justificada una autorització quan siga prou una comunicació o una declaració responsable del prestador, per a facilitar, si és necessari, el control de l'activitat. Esta Llei ratifica el règim jurídic tendent a la simplificació de procediments, s'establix la necessitat que les administracions públiques revisen els procediments i tràmits aplicables amb l'objecte d'impulsar la seua simplificació. El curs analitza el règim jurídic corresponent a la tramitació de les Autoritzacions Ambientals Integrades així com el de les llicències ambientals. També es regula, atenent a la seua escassa o nul·la incidència ambiental les activitats i instal·lacions que, sense necessitat de previ acte administratiu habilitant, s'inclouen en el nou règim de declaració responsable ambiental o de comunicació d'activitats innòcues.
La inclusió d'una activitat en un o altre règim es delimita en funció dels criteris que es contemplen en l'annex III. La falta d'acte administratiu previ en estos supòsits no impedix a l'administració pública l'exercici de les seues funcions de vigilància i control a posteriori i, en cas de falta de presentació o inexactitud de les dades o documents, dictar una resolució que impossibilite continuar amb l'exercici de l'activitat afectada des del moment que es tinga constància de tals fets, sense perjuí de les responsabilitats penals, civils o administratives a què haguera lloc. Finalment el curs incorpora uns temes sobre disciplina ambiental, arreplega el règim de control i inspecció de les activitats i el règim sancionador aplicable. Al concloure el curs, l'alumne tindrà un coneixement ple del nou règim jurídic aplicable al sector públic del nostre país.

Acció formativa dirigida a

Arquitectes, enginyers, advocats. Empleats públics (tècnics i jurídics) . Estudiants UPV, opositors i la resta de personal interessat a adquirir coneixements sobre la matèria objecte del curs


Professors

  • Daniel Albir Herrero Professional del sector
  • Marcos García Gallego Profesor/a Asociado/a
  • Mª Jesus Romero Aloy Profesor/a Titular de Universidad
  • Inmaculada Bertó Fuster Professional del sector
  • Jorge Joaquín Hervás Más Profesor/a Asociado/a
  • Ángel Trinidad Tornel Profesor/a Asociado/a

Metodologia didàctica i sistemes d'evaluació

S'utilitzarà la plataforma electrònica POLIFORMAT de la Universitat Politècnica de València. Es tracta d'un curs "on line" en el que la formació es du a terme a distància per mitjà d'una interacció contínua i diària per mitjà de xats on line, exàmens on line, i facilitació de textos i documents a través de l'al·ludida plataforma digital

Temes que s'hi desenvolupen

Tema 1. Principis generals i objectius de la Llei 6/2014 de 25 de juliol de Prevenció de la Contaminació Ambiental de la Generalitat Valenciana.
Tema 2. L'autorització ambiental integrada i La llicència ambiental.
Tema 3. La Declaració responsable ambiental i la Comunicació Ambiental Innòcua.
Tema 4. Règim de les declaracions responsables i autoritzacions en les Lleis d'Espectacles i Activitats de Pública concurrència.
Tema 5. La Disciplina Ambiental. Instruments d'inspecció i control.
Tema 6. La potestat sancionadora en matèria ambiental a la Comunitat Valenciana. Infraccions i sancions.
Tema 7. Vigilància, Inspecció i règim sancionador en matèria d'Espectacles i Activitats de pública concurrència.
Tema 8. Instal·lacions eventuals i portàtils en matèria d'Espectacles i Activitats de Pública concurrència.
Tema 9. Les autoritats administratives independents d'àmbit estatal. Les societats mercantils estatals.
Tema 10. Anàlisi de la llei 7/2002 de 3 de desembre de Contaminació Acústica de la Generalitat Valenciana.