Jornada

Consum crític. Idees per al canvi. / Consumo crítico. Ideas para el cambio.

  • Des de: 6/11/13
  • Fins a: 8/11/13
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • Presencial

Preinscripció des del 3/10/13

Promogut per:
Vicerrectorado de Arte, Ciencia, Tecnología y Sociedad

Responsable de l'activitat:



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

12 hores


0 hores


0 hores

Horari

De vesprada
Dimecres 6 novembre: 16:00-20:00
Dijous 7 novembre: 16:00-20:00
Divendres 8 novembre: 16:00-20:00

Lloc d'impartició
Aula del CCD, edifici 6G, (nexus) 4a planta
Modalitat

PRESENCIAL

Curs

2013-2014

ECTS

0,48

Campus

València

12 h

Presencials

0 h

En línia

Preu Col·lectiu
15 € Alumne UPV 
20 € Públic en general 
15,00 € - Alumno UPV
20,00 € - Público en general

Objectius

- Introduir els conceptes de comerç just i consum responsable i analitzar-ne l'evolució i la relació amb la teoria del decreixement. / Introducir a los conceptos de comercio justo y consumo responsable y analizar su evolución y su relación con la teoría del decrecimiento.
- Reflexionar sobre hàbits i patrons de consum global i en l'àmbit de la UPV: aigua i sanejament, residus, alimentació, hàbitat, energia i canvi climàtic. / Reflexionar sobre hábitos y patrones de consumo global y en el ámbito de la UPV: Agua y saneamiento, Residuos, Alimentación, Hábitat, Energía y Cambio climático.
- Analitzar alternatives a hàbits i patrons de consum convencionals (pensa global i actua local). / Analizar alternativas a hábitos y patrones de consumo convencionales
- (piensa global y actúa local).
- Aprendre a planificar accions que promoguen la creació de consciència ciutadana en el marc del consum responsable. / Aprender a planificar acciones que promuevan la creación de conciencia ciudadana en el marco del consumo responsable.
- Donar a conèixer el treball de les xarxes temàtiques dedicades al comerç just i al consum responsable. / Dar a conocer el trabajo de las redes temáticas dedicadas al comercio justo y al consumo responsable.


Professors

  • Andrés Hueso González Professional del sector
  • Mercedes Vigil Martinez Professional del sector

Metodologia didàctica i sistemes d'evaluació

Interactiva

Temes que s'hi desenvolupen

- Societat de consum i consumisme, conseqüències globals i locals derivades dels patrons de consum actual. / Sociedad de consumo y consumismo, consecuencias globales derivadas de los patrones de consumo actual.
- Introducció al decreixement, comerç just i consum responsable, finances ètiques, sobirania alimentària. / Introducción al decrecimiento, comercio justo y consumo responsable, finanzas éticas, soberanía alimentaria.
- Anàlisi i planificació d'alternatives: grups de consum, bancs del temps i sistemes d'organització local, cooperatives de crèdit i banca ètica, incidència en els hàbits de consum.

Visita altres cursos relacionats amb...

Conscienciació consum hàbits decreixemen...