Curs

LA GESTIÓ DE L'EMPLEAT PÚBLIC DESPRÉS DEL REIAL DECRET LEGISLATIU 5/2015

  • Des de: 10/12/19
  • Fins a: 10/2/20
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • En línia

Preinscripció des del 11/11/19

Matrícula disponible fins al 15/12/19

Promogut per:
Dpto. de Urbanismo

Responsable de l'activitat:
Mª Jesus Romero Aloy



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

0 hores


50 hores


0 hores

Lloc d'impartició
ON LINE
Certificació

Aprofitament

Modalitat

EN LÍNIA

Curs

2019-2020

ECTS

5

Campus

València

0 h

Presencials

50 h

En línia

Preu Col·lectiu
175 € Alumni UPV PLUS o AAA UPV 
175 € Alumne UPV 
175 € Personal UPV 
200 € Públic en general 
175 €  Desempleados
175 €  Empleados públicos
175,00 € - Alumni UPV PLUS o AAA UPV
175,00 € - Alumno UPV
175,00 € - Personal UPV
200,00 € - Público en general
175,00 € - Empleados públicos
175,00 € - Desempleados

Objectius

En primer lloc i a través del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic es realitza una important labor de refosa que porta causa del contingut i mandat derivat de l'article 1 de la Llei 20/2014, de 29 d'octubre, per la qual es delega en El Govern la potestat de dictar diversos textos refosos, en virtut del que establix l'article 82 i següents de la Constitució Espanyola. Referit a la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el text refós aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015 té com a objecte integrar les determinacions legals que ho han modificat o afectat el seu àmbit material, contribuint així, com es reconeix en la seua exposició de motius, a dotar de seguretat jurídica al nostre ordenament jurídic.
En matèria laboral, la novetat constituïda per la publicació del text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic va acompanyada per la també recent publicació del Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors (BOE de 24 d'octubre) . A més de les modificacions introduïdes per la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2016, entre les millores per als empleats públics que s'incorporen al Text Refós es poden citar: -els règims de permisos, mobilitat i excedència per raó de violència, que es van regular per la Llei L.O. 9/2015, de 28 de juliol, de Règim de Personal de la Policia Nacional. -La recuperació dels sis dies d'assumptes particulars, que es va regular per mitjà de Reial Decret Llei 10/2015, d'11 de setembre, pel qual es concedixen crèdits extraordinaris i suplements de crèdit en el pressupost de l'Estat i s'adopten altres mesures en matèria d'ocupació públic i d'estímul a l'economia. -El permís per atenció de fill menor afectat per càncer o una altra malaltia greu, que es va regular en la Disposició final segona de la Llei 27/2011, d'1 d'agost, sobre actualització, adequació i modernització del sistema de Seguretat Social) El nou text refós manté el mateix nombre d'articles (100) . Es manté la regulació de l'objecte i àmbit d'aplicació (articles 1 a 7 que coincidixen plenament amb la Llei 7/2007) . Manteniment igualment del concepte i classes del personal al servici de les Administracions Públiques (articles 8 a 12) , així com del personal directiu (article 13) coincidint la numeració, dels drets i deures dels empleats públics, així com del codi de conducta dels empleats públics (articles 14 i 15) o de la regulació del dret a la carrera professional i de la promoció interna. Igualment, de l'avaluació de l'exercici (article 16 a 20) , de la regulació dels articles 21 i següents en matèria de drets retributius. Així mateix coincidix la numeració en la regulació del dret a la negociació col·lectiva, representació i participació institucional, del dret de reunió (articles 31 a 46) . Coincidència igualment en la regulació a partir de l'article 47 del dret a la jornada de treball permisos i vacacions fins a l'article 51. Coincidència de regulació en els articles 52 a 54 quant als deures dels empleats públics. Codi de conducta. Coincidència en la regulació de l'adquisició i pèrdua de la relació de servici en els articles 55 a 62. Coincidència en la regulació de la pèrdua de la relació de servici (article 63 a 68)

Acció formativa dirigida a

Empleats públics (funcionaris i personal laboral) que desitgen adquirir, incrementar o actualitzar els seus coneixements sobre el règim local d'acord amb el temari proposat. Alumnes de GAP de la UPV, de la llicenciatura de dret o altres, opositors, i la resta de personal interessat a adquirir coneixements sobre la matèria objecte del curs.


Professors

  • Daniel Albir Herrero Professional del sector
  • Victor Manuel Jiménez Valle Professional del sector
  • Jose Juan Morant Ripoll Professional del sector
  • Jose Santatecla Fayos Profesor/a Titular de Universidad
  • Inmaculada Bertó Fuster Professional del sector
  • Juan María Martínez Otero Professional del sector
  • Mª Jesus Romero Aloy Profesor/a Titular de Universidad
  • Ángel Trinidad Tornel Profesor/a Asociado/a

Metodologia didàctica i sistemes d'evaluació

Les classes s'impartixen a través de POLIFORMAT de la Universitat Politècnica de València, en la qual l'alumne disposarà, des del primer dia de curs, de tot el material necessari per al seguiment i estudi del curs així com de tots els exàmens i pràctiques a realitzar per a superar el curs

Temes que s'hi desenvolupen

Tema 1. El nou règim jurídic la funció pública de les administracions públiques: Especial referència a les entitats locals.
Tema 2. Classes de personal al servici de les administracions públiques.
Tema 3. Drets dels empleats de les administracions públiques: Carrera administrativa, promoció interna, drets retributius i negociació col·lectiva.
Tema 4. Deures dels empleats de les administracions públiques: El codi de conducta.
Tema 5. Adquisició de la condició de funcionari públic: Sistemes d'accés a la funció pública.
Tema 6. Ordenació de l'activitat professional en l'administració pública: Estructura dels funcionaris públics.
Tema 7. La provisió dels llocs de treball en les administracions públiques.
Tema 8. La pèrdua de la condició de funcionari públic.
Tema 9. Situacions administratives dels funcionaris públics.
Tema 10. Règim disciplinari dels funcionaris públics.
Tema 11. Règim d'incompatibilitats dels funcionaris públics.

Visita altres cursos relacionats amb...

empleat públic ebep gestió administrativa funcionari