Curs

LA PROTECCIÓN DE LOS DATOS DE CARÁCTER PERSONAL DESDE LA PERSPECTIVA DE LAS ADMINISTRACIONES PÚBLICAS: ESPECIAL ATENCIÓN A LAS ENTIDADES LOCALES:EL REGLAMENTO UE 2016/679 Y LEY ORGÁNICA 3/2018

  • Des de: 15/5/19
  • Fins a: 15/7/19
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • En línia

Preinscripció des del 3/4/19

Promogut per:
Dpto. de Urbanismo

Responsable de l'activitat:
Mª Jesus Romero Aloy



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

0 hores


50 hores


0 hores

Lloc d'impartició
ON LINE
Certificació

Aprofitament

Modalitat

EN LÍNIA

Curs

2018-2019

ECTS

5

Campus

València

0 h

Presencials

50 h

En línia

Preu Col·lectiu
212 € Alumni UPV PLUS o AAA UPV 
212 € Personal UPV 
235 € Públic en general 
169,6 €  5 ó más matrículas en grupo de miembros de una misma administración pública o empresa
212 €  Empleados públicos
212 €  Desempleados
212,00 € - Alumni UPV PLUS o AAA UPV
212,00 € - Personal UPV
235,00 € - Público en general
212,00 € - Empleados públicos
212,00 € - Desempleados
169,60 € - 5 ó más matrículas en grupo de miembros de una misma administración pública o empresa

Objectius


L'objectiu del present curs és l'estudi del nou règim jurídic en matèria de protecció de dades des de la perspectiva de les administracions públiques, amb una especial referència a les entitats locals. Això es fa necessari perquè els gestors públics han d'adaptar els seus documents, formularis, normes reglamentàries i la resta de documents a eixe nou règim jurídic implementat pel Reglament de la Unió Europea desenrotllat pel legislador espanyol, amb la finalitat de completar el cercle jurídic de la protecció de dades de les persones físiques. El contingut d'este curs ajudarà a eixos gestors a complir la seua comesa.

Acció formativa dirigida a

Curs destinat a empleats públics (funcionaris i personal laboral) , estudiants, advocats, o qualsevol persona que desitgen adquirir, incrementar o actualitzar els seus coneixements sobre la matèria d'acord amb el temari proposat.


Professors

  • Daniel Albir Herrero Professional del sector
  • Marcos García Gallego Profesor/a Asociado/a
  • Juan María Martínez Otero Professional del sector
  • Mª Jesus Romero Aloy Profesor/a Titular de Universidad
  • Ángel Trinidad Tornel Profesor/a Asociado/a
  • Inmaculada Bertó Fuster Professional del sector
  • Victor Manuel Jiménez Valle Professional del sector
  • Jose Juan Morant Ripoll Professional del sector
  • Jose Santatecla Fayos Profesor/a Asociado/a

Metodologia didàctica i sistemes d'evaluació

Es tracta d'un curs on line en el que la formació es du a terme a distància per mitjà d'una interacció contínua i diària per mitjà de xats on line, exàmens on line, i facilitació de textos i documents a través de Poliformat.

Temes que s'hi desenvolupen

Tema 1. La protecció de dades personals com a dret fonamental en la Constitució Espanyola de 1978. Àmbit d'aplicació material i territorial del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques. Principis relatius a la protecció de dades de les persones físiques. Les principals novetats del Reglament (UE) 2016/679) . La Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals.
Tema 2. Drets de les persones físiques en la protecció de les seues dades personals. La transparència. L'exercici dels drets. Dret d'accés i d'oposició. El dret a l'oblit. Les limitacions. Especial referència als tractaments amb fins de videovigilancia.
Tema 3. El responsable i encarregat del tractament de dades de caràcter personal: Conceptes bàsics, obligacions generals, seguretat de les dade
Tema 4. Transferències de dades personals a tercers països fora de la Unió Europea i de l'espai econòmic europeu o organitzacions internacionals. L'autorització judicial en relació amb les decisions de la Comissió Europea en matèria de transferència internacional de dades.
Tema 5. Les autoritats de control independent en la protecció de dades: Regles generals, competències, funcions i poders segons el Reglament UE 2016/679. Les autoritats espanyoles de protecció de dades: L'agència espanyola de protecció de dades i les autoritats autonòmiques de protecció de dades.
Tema 6. Cooperació i coherència en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Coordinació en el marc dels procediments establits en el Reglament (UE) 2016/679. El Comité europeu de protecció de dades.
Tema 7. Procediments en cas de possible vulneració de la normativa de protecció de dades de caràcter personal. Règim sancionador. Registres de suport a l'administració de justícia. Règim jurídic de situacions específiques de tractament previstes en el Reglament (UE) 2016/C679
Tema 8. El nou model institucional i de gestió de protecció de dades personals aplicables als governs locals. Els encarregats del tractament de dades de caràcter personal en l'Administració Local. El decàleg per a l'adaptació del Reglament (UE) 2016/679 a les Entitats Locals.
Tema 9. La gestió de les bretxes de seguretat en matèria de protecció de dades personals: preparació, detecció, identificació i qualificació. Pla d'actuació. Respostes a bretxes de seguretat. Notificació de les bretxes de seguretat.
Tema 10. Conservació de dades personals relatius a les comunicacions electròniques i a les xarxes públiques de comunicacions: Subjectes obligats, dades objecte de conservació, període de conservació, procediment de cessió de dades.

Visita altres cursos relacionats amb...

Protecció de dades dades personals transparència