Curs

VISITA A POBLES SOSTENIBLES I AMB DESENVOLUPAMENT BASATS EN L'OPTIMITZACIÓ DE RECURSOS I L'AGRICULTURA

  • Des de: 10/11/18
  • Fins a: 10/11/18
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • Presencial

Promogut per:
Dpto. de Ecosistemas Agroforestales

Responsable de l'activitat:
Rafael Laborda Cenjor



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

9 hores


0 hores


0 hores

Horari

Matí i vesprada
Sábado 10 de noviembre 08:00 a 14:00 y 15:00 a 18:00

Lloc d'impartició
Carricola
Certificació

Assistència

Modalitat

PRESENCIAL

Curs

2018-2019

ECTS

0

Campus

València

9 h

Presencials

0 h

En línia

0,00 € - Público en general

Los candidatos deben descargar y cumplimentar la Ficha de Inscripción que se encuentra en Trípticos y Documentos (Nota al pie de la ficha de curso), para posteriormente subirlo en el proceso de inscripción

Objectius

CONÉIXER MODELS DE DESENVOLUPAMENT BASATS EN LA SOSTENIBILITAT I LA POSADA EN VALOR DELS RECURSOS LOCALS.
-COMPARTIR AMB ELS DIRIGENTS, TÈCNICS I AGENTS SOCIALS LES SEUES EXPERIÈNCIES, MODELS DE DESENVOLUPAMENT I PROBLEMÀTIQUES EN LA POSADA EN MARXA DELS PLANES LOCALS.
- MOSTRAR ELS PASSOS DUTS A TERME PELS MUNICIPIS PER A ACONSEGUIR ELS SEUS OBJECTIUS I LES ACTUACIONS NECESSÀRIES A CADA MOMENT.
- ENSENYAR A RECONÉIXER ELS RECURSOS LOCALS AIXÍ COM A DISTINGIR LES POTENCIALITATS DE CADA ZONA
- AFAVORIR LA COL·LABORACIÓ ENTRE ADMINISTRACIONS I ELS AGENTS LOCALS


Professors

  • Ritxi Fonseca Lostado Professional del sector
  • Andreu Roman Fernandez Professional del sector
  • Rafael Laborda Cenjor Profesor/a Titular de Universidad

Temes que s'hi desenvolupen

Es tracta de visibilitzar aquelles propostes que per la seua especial singularitat, sostenibilitat i interés, es realitzen en alguns llocs, amb la finalitat de poder adaptar-les a les realitats de cada municipi o de provocar una reflexió per part de la classe política que es trasllade als tècnics de desenvolupament i als agents socials de la qual sorgisquen propostes alternatives a les generalitzades, en moltes ocasions no sent les més adequades. Es mostraran aquestes propostes i aquells plans municipals d'interés recorrent sobre el terreny els punts estratègics per a la seua comprensió. Alhora es traslladarà de forma clara i didàctica les diferents iniciatives municipals ja en marxa i es realitzaran dinàmiques per a afermar l'assimilació d'allò vist i explicat durant la visita. Un altre aspecte fonamental serà l'afavorir amb alguna dinàmica senzilla, la reflexió i l'intercanvi de coneixements entre polítics. I es demanarà als assistents que intenten conéixer, com a treball previ, una mica més la part agrícola del municipi. Quins tipus de cultius observes? Fruiters de fulla caduca, cítrics, hortícoles a l'aire lliure, hivernacles, Et sembla un paisatge monòton o divers? Et sembla que hi ha un cultiu predominant, fins i tot arriba a ser un monocultiu? L'àrea agrícola està exclusivament dedicada a cultius agrícoles o està esguitada per alguns elements no agrícoles com a tanques, arbres aïllats, xicotets boscos, etc.? Després es procedirà a explicar tècniques de *anál*isis *geosituacional i a identificar la potencialitat dels municipis. Finalment es procedirà a una avaluació del viscut durant la jornada a fi que els polítics es troben en una *tesitura de "obligació" d'haver de passar la jornada com un dia de treball i no com una excursió de "camp i platja", alhora que s'afavorisca l'atenció activa per part d'aquests.