Curso

AULA DE PRÀCTIQUES LITERÀRIES EN VALENCIÀ

Datos básicos

Fechas de inicio y fin

Del 29/10/19 al 5/05/20

Fecha de matrícula

Preinscripción desde el 27/07/19
Matrícula desde el 11/09/19 13:05


Duración

60 horas presenciales,

Lugar de Impartición

Aula de graus, Casa de l’alumne, 2on pis
VALÈNCIA

Objetivos

El goig d’escriure. No hi ha una manera única de dir les coses. Cal llegir i escriure des d’altres mirades. El taller és un laboratori. Potència la percepció, l’observació, la sensibilitat, l’espontaneïtat, la curiositat, l’autonomia i la intuïció. El plaer i el dolor.

Horario

TARDE

martes: 18.00 a 20.30 2019 29 Octubre 5, 12, 19, 26 Novembre 3, 10, 17 Desembre 2020 7, 14, 21, 28 Gener 4, 11, 18, 25 Febrer 3, 10, 24, 31 Març, 7, 21, 28 Abril 5 de Maig

Precio

100 €
60,00 € - Alumni UPV
60,00 € - Alumno UPV
60,00 € - Personal UPV (PAS y PDI)
100,00 € - Público en general
5,00 € - Alumno Grado (tasas gestión)Temas a desarrollar

Per què un taller d’escriptura? S’aprèn a escriure? Un poema és comptar síl·labes? Com mantenir l’interès en una narració? Escrivim amb el cor o amb la fel? Confessió o ficció? Són coses que s’aprenen o hi ha una qualitat innata? I podríem seguir amb tot de qüestions, aquesta però, no és una ciència exacta. Nosaltres som caçadors de paraules, volem atrapar el mot i alleugerir aquesta ànsia de l’escriptura. Si teniu aquesta ànsia d’escriure que no sabem d’on ve però que ens fa pessigolles a la panxa, aquest és el vostre taller.

L’escriptura és una pràctica. Aquest serà un taller pràctic, volem escriure. De vegades, trobar el ritme costa i també costa trobar la pròpia veu. Per trobar-la llegirem i rellegirem. De vegades el millor camí és la imitació. Per tot això haurem de conèixer els nostres autors i descobrir quines són les seues tècniques, esbrinar quin és el punt de la narració i on s’amaga el jo poètic.

Escriure és un acte comunitari. Escriure és compartir i llegir. És important que el nostre text tinga un ritme, una música. I això vol dir llegir en veu alta, aprendre a entonar, a fer pauses i respirar. Escoltant i valorant el que escriu l’altre, serem més capaços de trobar la nostra pròpia veu. Escriure és relació, busquem lectors i al taller trobarem els nostres primers lectors, aquells que ens acompanyaran en el camí, que ens ajudaran a llimar els versos, a trobar la paraula justa, el sinònim més adient, el to exacte. Compartint aprenem a tenir confiança en nosaltres mateixos.


Más información

Acción formativa dirigida a:

Qualsevol persona interessada en la lectura i/o la creació de poesia. En la narració breu en qualsevol format, conte, micro-conte i en la reflexió sobre el text i el fet narratiu i /o poètic.


Metodología didáctica:

-Classes pràctiques, amb una seqüenciació que constarà d’una primera part de la classe teòrica amb elements pràctics (repàs mètrica, recursos, tipus de narradors, punt de vista, lectura de poemes i/o contes) i una segona part de lectura dels treballs i textos propis amb comentaris i correccions (si ve al cas)

-Es llegiran principalment autors de la literatura catalana tant de prosa com en vers. En prosa es buscaran contes o narracions breus que permeten la lectura a classe, si són més llargs caldrà llegir-los a casa.

-També s’hi poden afegir textos de la literatura universal, sempre en traducció al català, que puguen servir per a exemplificar i/o ampliar els coneixements i les tècniques literàries.

-Es posarà també l’atenció en els diferents concursos literaris tant de narrativa breu com de poesia que es convoquen a les nostres comarques i ciutats. Aprendrem a presentar un poemari o una narració.

-Dins de les possibilitats tenir contacte amb poetes i escriptors que ens parlen del seu procés creatiu.
-Participar en algun recital col·lectiu al llarg del curs.

Responsable de actividad

Jose Luis Cueto Lominchar

Profesorado

Contacto

Correo electrónico

Maria Dolores Gil Collado

Promovido por

VICERRECTORADO DE ALUMNADO, CULTURA Y DEPORTE


Condiciones

Condiciones generales

Consulte las Condiciones generales de la actividad.

imagen separador
Inscripción Online

Compartir:

Imagen espacio Imagen espacio
Inscripción Online

Compartir:Masteres y Titulos Propios UPV Cursos de matrícula flexible Oferta de idiomas del CDL
Noticias: