Curs

32. TAST DE VINS I ENOLOGIA

  • Des de: 17/10/24
  • Fins a: 27/2/25
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • Presencial

Preinscripció des del 3/7/24

Matrícula disponible fins al 11/7/24

Promogut per:
Vicerrectorado de Arte, Ciencia, Tecnología y Sociedad

Responsable de l'activitat:
Vicerrector/a Arte, Ciencia, Tecnología Y Sociedad



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

30 hores


0 hores


0 hores

Horari

De vesprada
JUEVES 16:00-18:00

Octubre 2024: 17, 24, 31
Noviembre 2024: 7, 14, 21, 28
Diciembre 2024: 5, 12
Enero 2025: 9, 16, 23, 30
Febrero 2025: 6,13

REQUISITO: PERSONAS MAYORES DE 50 AÑOS

Lloc d'impartició
Antes del inicio del curso se enviará por correo electrónico el horario detallado y lugar de impartición y, además, estará disponible en la página web de la Universidad Sénior.
Certificació

Assistència

Modalitat

PRESENCIAL

Curs

2024-2025

ECTS

0

Campus

València

30 h

Presencials

0 h

En línia

Preu Col·lectiu Terminis Des de
90 € Públic en general Alumnado nuevo ingreso 1 termini 10/7/24
90 €  Alumnado Sénior 2023-2024 1 termini 3/7/24
90,00 € - Público en general

Apertura de matrícula:
Alumnado Sénior 2023-2024: 3/07/24 09:00
Alumnado nuevo ingreso: 10/07/24 09:00

Objectius

Conèixer i saber expressar les sensacions que es produeixen i que percebem quan tastem diferents tipus de vi; adquirir nocions de tast i rebre una introducció al vocabulari específic per a poder comprendre, a partir d’ací, les diferències organolèptiques de cada producte.
1. Saber diferenciar mitjançant els tastos respectius les característiques més notables dels diferents tipus de vins espanyols.
2. Conèixer les diferents denominacions d’origen d’Espanya.
3. Aprendre a emprar les tècniques i el llenguatge propis dels professionals i a fer un ús correcte de les fitxes de tast.
4. Conèixer els processos d’elaboració dels vins blancs, rosats, negres, espumosos, generosos i dolços.
5. Reconèixer els defectes més comuns dels vins.


Professors

  • José Luis Aleixandre Benavent Profesor/a Emérito/a
  • Mª Jose Garcia Esparza Profesor/a Titular de Universidad
  • Jose Luis Aleixandre Tudo Profesor/a Titular de Universidad
  • Victoria Lizama Abad Catedrático/a de Universidad

Temes que s'hi desenvolupen

El present curs obri la porta al món de l’enologia i el tast de vins. Proporciona informació bàsica per als aficionats que no tenen coneixements previs, i reforça i amplia allò que els alumnes més avançats ja han après amb anterioritat.

Temari i desenvolupament del curs

1. Tipus de vins. El tast
2. Elaboració de vins blancs
3. Elaboració de vins negres
4. Elaboració de vins rosats i negres de maceració carbònica
5. Criança i envelliment dels vins
6. Elaboració de vins espumosos, generosos i dolços

SESSIONS PRÀCTIQUES DE TAST DE VINS: 10 HORES


Contacte