Curs

CURSOS D'ESTIU D'ARTS I ARTTERÀPIA A LA UPV. II EDICIÓ

  • Des de: 28/6/17
  • Fins a: 30/6/17
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • Presencial

Preinscripció des del 7/6/17

Promogut per:
Dpto. de Dibujo

Responsable de l'activitat:



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

24 hores


0 hores


0 hores

Horari

Matí i vesprada
Miércoles 28 de junio: de 10:00 a 14:00 y de 16.30 a 20:30
Jueves 29 de junio: de 10:00 a 14:00 y de 16.30 a 20:30
viernes 30 de junio: de 10:00 a 14:00 y de 16.30 a 20:30

Lloc d'impartició
Facultad de BBAA, UPV
Certificació

Assistència

Modalitat

PRESENCIAL

Curs

2016-2017

ECTS

0

Campus

València

24 h

Presencials

0 h

En línia

Preu Col·lectiu
75 € Alumni UPV PLUS o AAA UPV 
75 € Alumne UPV 
75 € Personal UPV 
90 € Públic en general 
75 €  Personas con diversidad funcional
75 €  Parados
80 €  Alumnos otras universidades
75,00 € - Alumno UPV
75,00 € - Personal UPV
75,00 € - Alumni Plus UPV
90,00 € - Público en general
75,00 € - Parados
75,00 € - Personas con diversidad funcional
80,00 € - Alumnos otras universidades

Objectius

1-Introduir la pràctica de la mediació artística i l'artteràpia.
2-Conèixer diversos llenguatges artístics aplicats a la pràctica artterapèutica
3-Experimentar la relació entre mediació artística, teatre, joc i creació
4-Conèixer algunes propostes de treball artterapèutic en els àmbits de la salut, del social o l'educació
5-Desenvolupar propostes vinculades a la feina amb la dansa-moviment-teràpia

Acció formativa dirigida a

Artistes, artterapeutes, estudiants i professionals de Psicologia, Pedagogia, Educació, Educació Social, Treball Social, Teràpia Ocupacional, Infermeria, Medicina, Belles Arts i ciències afins


Professors


Metodologia didàctica i sistemes d'evaluació

Tallers teòric pràctics per a la reflexió i el debat al voltant dels llenguatges artístics i els processos de creació aplicats a la mediació artística i l'artteràpia.

Temes que s'hi desenvolupen

DIMECRES 28 DE JUNY

10: 00h. Recepció de participants

10: 15h. Presentació del Curs a càrrec de la directora del Màster d'Artteràpia UPV. M. Susana Garcia Rams

10:30: Masterclass: "Llum profunda: art al final de la vida", a càrrec de Nadia Collette: Doctora en Psicologia, Llicenciada en BBAA i Arterterapeuta, assistencial i investigadora a la unitat de cures pal·liatives de l'Hospital Sant Pau de Barcelona. Col·laboradora docent en Màsters d'Artteràpia, de psicologia clínica i cures pal·liatives,

12:00 a 14: 00h Taller de benvinguda: Taller / cos i expressió com a mediació a càrrec de M.Colomer, psicologa, pallassa i professora del Màster d'Artteràpia UPV.

14:00 a 16: 30- PAUSA DINAR

16:30-20:30

TALLER 3: "Art-teràpia: Gravant emocions". A càrrec de: Raquel Orta, Artterapeuta, Llicenciada en Antropologia social i cultural, Magister de treballadors socials psiquiàtrics. Diplomada en Treball Social. Coordina Taller d'Artteràpia Cris-Creu Roja de Castelló.

Mitjançant el gravat amb materials sorprenents, ens aproparem a la pràctica de l'artteràpia i reflexionarem sobre els processos de creació. El taller ofereix als participants la possibilitat d'experimentar la seva capacitat creadora, a través de l'exploració i el diàleg amb els materials.

Al taller veurem:
1- Com deixar empremtes corporals amb / sense plastilina (esquinçar amb les ungles, colpejar amb el puny, amb la mà, amb la punta dels dits, empremtes de diferents parts del cos ....) - el tacte ---- la pell. Petjada / identitat (empremta digital com a identificador de les persones)
2- Estampar-entintant aquests trossos de plastilina
3- Imaginar com podria ser un ésser deixés aquestes empremtes: envergadura, pes, com camina, tipus de pell (pèls, escates, plomes, fulles ...)
4- Crear mostrari de textures (paper albal, empremtes d'objectes sobre la plastilina, xarxes, fulles) monotips-brics reciclats ...
5- Anar construint amb les textures creades a manera de collage ---- diferents situacions (si muda de pelatge, com és la empremtes quan corre, si s'arrossega, si s'alça, si camina poc a poc, si està en perill, o explorant , o feliç (desfer la petjada ...)
6- Crear l'hàbitat del personatge (paisatge amb textures, collage ....)


TALLER 4. "Dansa-moviment: Moviment i metàfora", a càrrec d'Anna Pellicer. Miguel Romero. Ballarins, professors de Dansa Contemporània i Dansa Moviment. Terapeutes: Màster en Dansa Moviment Teràpia (Universitat Autònoma de Barcelona). Compaginen la docència i la investigació en dansa i moviment, des de perspectives experimentals i relacionals contemporànies, amb el desenvolupament de projectes de creació i mediació artística en Dansa en contextos comunitaris. Són membres fundadors de La Gradual Associació (València).

Al taller es farà un viatge al simbòlic en moviment, des del desconegut que som per a nosaltres, cap al desconegut que vam crear a partir de nosaltres. Retrobant-nos amb un cos sensible, que coneix i que recorda. Un cos capaç, des de la metàfora i l'acció creadora, de otogar significats i reelaborar significaciones.Taller pràctic. Imprescindible venir amb roba còmoda amb la qual puguem moure'ns.

El treball parteix de:
- Teories del Embodiment
- Teoria i pràctica en improvisació i dansa contemporània
- Processos de creació en dansa
- Laban Movement Analysis / Bartenieff Fundamentals.
- Teoria i pràctica de la Dansa Moviment Teràpia

DIJOUS 29 DE JUNY

! 0: 00 a 14:00

TALLER 1: "Assaborint l'instant". Maria Colomer:
Acostament a l'univers màgic de l'Payasx des d'una mirada lúdica i relaxada, refrescant, amb una bona dosi d'emoció i bon humor.
El Payasx és aquest ésser que habita en cadascú de nosaltres, que és profundament humanx, vulnerable i cercanx. Optimista per naturalesa ens permet instaurar el dret a ser unx mismx. Apropar-nos a ell ens permet deixar anar amarres, i deixar venir la creativitat a través del joc.
Necessitats: venir amb roba còmoda, un nas de pallasso i algun objecte o element com teles, mocadors, barrets, etc i moltes ganes de gaudir i passar-ho bé

TALLER 2. "L'Alquímia de l'Animacion, Neuroplastic Art. Una aproximació a l'animació com a mitjà de comunicació i transformació".A carrec de Inmaculada Carpe: Artista, Animadora, Llicenciada en Belles Arts i professora a The Animation Workshop a (VIA) Universitat de Dinamarca.

Aquest taller creatiu mostrarà com l'animació pot transformar la nostra perspectiva i la història reconstruïda pel nostre cervell, comptador de contes, durant el procés creatiu d'una pelicula. Una oportunitat per obrir la ment i el cor, per submergir-se en el desconegut món de les emocions i la narració visual.
L'animació és un mitjà vàlid de comunicació, un poderós llenguatge de metàfores visuals, que encarna emocions i sentiments amb el nostre pensament posat en accions.
En comprendre com creem pel·lícules en el nostre cervell millorem les nostres habilitats de comunicació, tenint l'oportunitat de replantejar una situació per a una millor comprensió de la nostra personalitat i dels altres. obtenim autocontrol per regular les nostres emocions i diferents perspectives per a la resolució de problemes.

OBJECTIUS
Aprendre com les pel·lícules afecten i transformen el nostre cervell com a observadors i la seva creació, com a directors.
-La vida és un conte. Comprensió més àmplia de la vida (com pensem, sentim i actuem en coherència) re-creant la vida. Reconèixer la influència i conseqüències de les nostres eleccions.
- El cervell revelador. Integració de la neuroeducación en les produccions artístiques: aspectes bàsics de l'anatomia del cervell aplicada a l'aprenentatge creatiu.
-Utilitzar l'animació com a eina reflexiva, sobre les experiències. Reescriu la teva història, reestructura el teu cervell.
-Introduir els fonaments de la intel·ligència emocional, l'alfabetització visual i els principis d'animació.
- Aprendre el procés creatiu: proporcionar als participants com visualitzar / interpretar idees i experiències a través de la narració visual.
-Desenvolupar el pensament crític i la connexió en el treball en equip.

14:00-16:30. PAUSA DINAR

16:30-18:30

Segona part TALLERS 3 I 4.

DIVENDRES 30 DE JUNY

10:00-14:00

Segona part de TALLERS 1 I 2

14.00 a 16.30 PAUSA DINAR

16:30 a 18.00.
Posada en comú dels Tallers. Modera Ana Hernández. Doctora en BBAA, Artetrapeuta, terapeuta ocupacional i codirectora del Màster en Artteràpia UPV

18.00 a 20:00
PERFORMANCE DE CLOENDA a càrrec de Bartolomé Ferrando. Doctor en BBAA, Artista, professor de la UPV del Departament d'Escultura i del Màster en Artteràpia.
Les accions participatives que presento estan formades per petites propostes molt senzilles, tal com proposava Allan Kaprow i Joseph Beuys, dirigides a l'altre, al que està al teu costat, al que està davant, a aquesta audiència carregada de creativitat que tot just manifesta. Hereves de la noció de happening, les accions participatives mai s'imposen; més aviat es suggereixen i / o constitueixen una invitació al joc: a un joc lligat a la quotidianitat; a un joc encarnat en l'humor; a un joc sense intenció; a un joc lleument lògic que s'introdueix a poc a poc en el territori de l'absurd. Mitjançant la intervenció, el participant redescobreix en si mateix algun tret o matís del seu cos que desconeixia o havia oblidat. La participació conté sens dubte un valor terapèutic, ja que incideix directament sobre la percepció i sobre la consciència del participant, en el mateix instant en què aquest intervé. Això és el que em va atreure tant quan vaig poder veure, i només veure, algunes filmacions dels happenings de Wolf Vostell, que l'autor ens va mostrar fa ja molts anys.


Contacte

Visita altres cursos relacionats amb...

Mediació Artistica Art teràpia Dansa Teatre i Animació