Curs

EMERGÈNCIA CLIMÀTICA EN LA TAULA: EXPLORANT ELS VINCLES ENTRE EL SISTEMA AGROALIMENTARI I LA CRISI CLIMÀTICA. PROGRAMA INCIDE

  • Des de: 15/2/24
  • Fins a: 14/3/24
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • Presencial

Preinscripció des del 19/12/23

Promogut per:
Vicerrectorado de Internacionalización y Comunicación

Responsable de l'activitat:
Vicerrector/a Internacionalización Y Comunicación



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

10 hores


0 hores


0 hores

Horari

De matí
Las clases se impartirán los jueves de 12:15 a 14:15 horas.
Calendario: 15, 22 y 29 de febrero; 7 y 14 de marzo de 2024.

Lloc d'impartició
Aula 2.13 del Centro de Formación Permanente (CFP). Edificio Nexus 6G - 2ª planta. Campus de Vera de la UPV
Certificació

Assistència

Modalitat

PRESENCIAL

Curs

2023-2024

ECTS

0

Campus

València

10 h

Presencials

0 h

En línia

Preu Col·lectiu
14 € Alumni UPV PLUS 
14 € Alumne UPV 
14 € Personal UPV 
21 € Públic en general 
14,00 € - Alumni UPV PLUS
14,00 € - Alumno UPV
14,00 € - Personal UPV
21,00 € - Público en general

Objectius

- Desenvolupar una visió crítica sobre el sistema agroalimentari industrialitzat
- Establir vincles entre alimentació saludable, sostenibilitat i justícia social
- Conèixer el concepte de dieta planetària i “one health”
- Identificar els vincles entre el sistema alimentari i la crisi ecosocial
- Identificar l’agroecologia com a model productiu capaç de fer front a la crisi climàtica
- Incorporar una perspectiva de gènere interseccional en el sistema alimentari
- Conèixer com es pot incidir en l’alimentació de la comunitat universitària
- Adquirir ferramentes pràctiques per a desenvolupar una alimentació saludable i sostenible

Acció formativa dirigida a

El curs es dirigeix a persones interessades en el consum responsable, l'agroecologia o la sobirania alimentària.

En qualsevol cas, la matrícula del curs està oberta a l'alumnat de la UPV, a la resta de la comunitat universitària i a persones externes en general.


Professors


Metodologia didàctica i sistemes d'evaluació

La metodologia del curs afavoreix el coneixement crític, la capacitat de diàleg davant realitats diverses i l'anàlisi social des de l'enfocament de desenvolupament humà. Es faran servir tècniques participatives i actives, així com treballs i presentacions en grup.

Temes que s'hi desenvolupen

1.Impactes d’una alimentació poc saludable en la nostra salut
2.Impactes ambientals del sistema agroalimentari
3.Impactes socials del sistema agroalimentari
4.Dret a l’Alimentació saludable, sostenible i justa
5.La potencialitat de la compra pública universitària per a transitar a una alimentació més saludable, sostenible i justa
6.Sobirania alimentària i agroecologia


Visita altres cursos relacionats amb...

consum responsable agroecologia compra ètica