Curs

LEGISLACIÓ APLICADA A L'ALIMENTACIÓ I LA PROTECCIÓ DEL CONSUMIDOR

  • Des de: 15/1/26
  • Fins a: 15/2/26
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • En línia

Preinscripció des del 17/7/25

Promogut per:
Dpto. de Urbanismo

Responsable de l'activitat:
Francisca Ramón Fernández


Inscripció

Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

0 hores


20 hores


0 hores

Lloc d'impartició
Online
Certificació

Aprofitament

Modalitat

EN LÍNIA

Curs

2025-2026

ECTS

2

Campus

València

0 h

Presencials

20 h

En línia

Preu Col·lectiu Terminis
100 € Alumne UPV  1 termini
100 € Alumni UPV PLUS  1 termini
100 € Personal UPV  1 termini
120 € Públic en general  1 termini
120,00 € - Público en general
100,00 € - Personal UPV
100,00 € - Alumno UPV
100,00 € - Alumni UPV Plus

Objectius

Els principals objectius del curs són els següents:
-Analitzar la legislació aplicable a l'alimentació i la protecció del consumidor
-Conéixer la protecció que s'atorga als consumidors davant els aliments
-Aplicar de manera correcta les mesures de protecció contemplades en la legislació segons la naturalesa del producte
-Conéixer quin és el procediment de reclamació en el cas d'intoxicació o producte defectuós
-Estudiar diferents casos pràctics relacionats amb la protecció/desprotecció del consumidor
-Aprofundir en la jurisprudència que ha resolt diferents casos relacionats amb l'alimentació i els consumidors

Acció formativa dirigida a

El curs està dirigit a professionals de l'àmbit de l'alimentació (tecnòlegs d'aliments; enginyers; advocats, juristes, funcionaris de l'administració) així com a professionals relacionats amb la protecció del consumidor i l'alimentació, entre altres.


Professors


Temes que s'hi desenvolupen

Tema 1 Introducció al Dret alimentari
Tema 2 La seguretat alimentària i la seua regulació
Tema 3 La traçabilitat, publicitat i etiquetatge dels aliments i la legislació aplicable
Tema 4 Els principis aplicables en matèria d'aliments i la seua delimitació jurídica
Tema 5 Marc legal de la protecció del consumidor
Tema 6 La responsabilitat per danys i perjuís en l'àmbit jurídic
Tema 7 Les declaracions nutricionals, regulació i efectes
Casos objecte d'estudi Protecció del consumidor davant un aliment en mal estat; protecció de la invenció en receptes; protecció davant intoxicacions
Activitats de reflexió Diferents qüestions relacionades amb els temes mitjançant aportació de lectures i notícies d'actualitat

Inscripció

Visita altres cursos relacionats amb...

aliments protecció consumidors traçabilitat legislació