Curs

MANEIG INTEGRAT DE LA NUTRICIÓ EN HORTICULTURA SOSTENIBLE

  • Des de: 15/10/18
  • Fins a: 14/11/18
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • Presencial

Promogut per:
Dpto. de Ecosistemas Agroforestales

Responsable de l'activitat:
Rafael Laborda Cenjor



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

40 hores


0 hores


0 hores

Horari

De vesprada
LUNES 15 OCTUBRE 16:00-19:00
MIERCOLES 17 OCTUBRE 16:00-19:00
LUNES 22 OCTUBRE 16:00-19:00
MIERCOLES 24 OCTUBRE 16:00-19:00
LUNES 29 OCTUBRE 16:00-19:00
MIERCOLES 31 OCTUBRE 16:00-19:00
LUNES 5 NOVIEMBRE 16:00-19:00
MIERCOLES 7 NOVIEMBRE 16:00-19:00
LUNES 12 NOVIEMBRE 16:00-19:00
LUNES 12 NOVIEMBRE16:00-19:00
MIERCOLES 14 NOVIEMBRE 16:00- 19:00

Lloc d'impartició
Edificio 3G - AULA 3G.1.7 (40)
Certificació

Assistència

Modalitat

PRESENCIAL

Curs

2018-2019

ECTS

0

Campus

València

40 h

Presencials

0 h

En línia

0,00 € - Público en general

Los candidatos deben descargar y cumplimentar la Ficha de Inscripción que se encuentra en Trípticos y Documentos (Nota al pie de la ficha de curso), para posteriormente subirlo en el proceso de inscripción

Objectius

1.-Els nutrients de les plantes.
Objectius: Que l'alumne siga capaç de definir els conceptes bàsics de la nutrició vegetal, entendre el Maneig Integrat de la Nutrició.
Maneig Integrat de la Nutrició és conéixer les necessitats i comportaments dels nostres cultius, és entendre que el nostre cultiu forma part d'un sistema i en resum, és tota activitat que permeta millorar tant l'aprofitament dels nutrients que disposem en el sòl, com el d'aquells que agreguem amb l'aplicació d'aigua i fertilitzants, coneixent que cap en forma aïllada ens donarà els resultats que necessitem.

2.-Bases ambientals i fisiològiques de la nutrició vegetal.
Objectius: Que l'alumne siga capaç de relacionar els factors ambientals, biòtics i processos fisiològics de les plantes que incideixen en la nutrició vegetal.

3.- Fertilització de cultius hortícoles: estimació de necessitats de fertilitzants.
Objectius: Que l'alumne siga capaç d'analitzar i avaluar els requeriments de fertilitzants pels cultius i dissenyar programes de fertilització per a diversos cultius.

4.-Maneig de la fertilització.
Objectius: Que l'alumne siga capaç de descriure les fonts de nutrients a través de fertilitzants químics de síntesis i orgànics, les tècniques d'aplicació i l'impacte en l'ambient.



Professors

  • Ferran Fernández Alemany Professional del sector
  • Cristina Quiles Moliner Professional del sector
  • Rafael Laborda Cenjor Profesor/a Titular de Universidad
  • Andreu Roman Fernandez Professional del sector

Temes que s'hi desenvolupen

1.-Els nutrients de les plantes. 3Hores (*Teoria)
Metabolisme i funcions dels nutrients minerals en les plantes.
2.-Bases ambientals i fisiològiques de la nutrició vegetal.6Hores (Seminari i *Teoria)
Absorció, assimilació i transport de nutrients en la planta.
3.-Fertilització de cultius hortícoles: estimació de necessitats de fertilitzants. 15Hores (Seminari i taller/laboratori)
4.-Maneig de la fertilització.15Hores (Seminari i taller/laboratori)
Tècniques de diagnòstic visual
Models d'estimació de requeriments de nutrients.
Disseny de programes de fertilització.




Objectius: Que l'alumne siga capaç de definir els conceptes bàsics de la nutrició vegetal, entendre el Maneig Integrat de la Nutrició. Bases teòriques Els nutrients de les plantes. Metabolisme i funcions dels nutrients minerals en les plantes. Objectius: Que l'alumne siga capaç de definir els conceptes bàsics de la nutrició vegetal, entendre el Maneig Integrat de la Nutrició.

Bases ambientals i fisiològiques de la nutrició vegetal.

Objectius: Que l'alumne siga capaç de relacionar els factors ambientals, biòtics i processos fisiològics de les plantes que incideixen en la nutrició vegetal i la forma en què ho fan.

Absorció, assimilació i transport de nutrients en la planta. Cas pràctic A través de diferents realitats del cultiu de la tomaca, a l'aire lliure i en hivernacle, reg a degoteig i inundació, ecològic i convencional... els alumnes definiran les bases ambientals i fisiològiques de la nutrició vegetal.


Fertilització de cultius hortícoles: estimació de necessitats de fertilitzants. Objectius: Que l'alumne siga capaç d'analitzar i avaluar els requeriments de fertilitzants pels cultius. Cas pràctic Es presentaran diferents estats de carència en cultius hortícoles i l'alumne haurà d'identificar el problema, Eines, instruments Tècniques de diagnòstic visual Interpretació/Anàlisi de la situació Determinació de la manca i possibles causes d'aquesta. Presa de decisions Solució o solucions plantejades per a corregir les manques determinades. Avaluació de costos de les solucions plantejades.


Maneig de la fertilització. Objectius: Que l'alumne siga capaç de descriure les fonts de nutrients a través de fertilitzants químics de síntesis i orgànics, les tècniques d'aplicació i l'impacte en l'ambient, dissenyar programes de fertilització per a diversos cultius.

Cas pràctic S'estudiarà la fertilització del mateix cultiu des d'un sistema de producció ecològic i un altre de producció integrada. Bases teòriques Models d'estimació de requeriments de nutrients. Presa de decisions Disseny de programes de fertilització.