Jornada

PATRIMONI IMMATERIAL: LA CIUTAT FALLERA

  • Des de: 19/10/24
  • Fins a: 19/10/24
  • Campus de València
  • Idioma: Castellà
  • Presencial

Preinscripció des del 10/9/24

Promogut per:
Vicerrectorado de Arte, Ciencia, Tecnología y Sociedad

Responsable de l'activitat:
Vicerrector/a Arte, Ciencia, Tecnología Y Sociedad



Modalitat

Presencial En línia Emissió en directe

8 hores


0 hores


0 hores

Horari

Matí i vesprada
Sábado 19 de octubre: 9:00-17:00 h

Lloc d'impartició
Ciudad Fallera (València)
Certificació

Assistència

Modalitat

PRESENCIAL

Curs

2024-2025

ECTS

0

Campus

València

8 h

Presencials

0 h

En línia

Preu Col·lectiu
30 € Públic en general 
30,00 € - Público en general

Objectius

- Sensibilitzar als participants sobre la importància del patrimoni immaterial, especialment, les Falles i la gastronomia valenciana, com a elements clau de la identitat cultural de la regió
- Proporcionar coneixements teòrics i pràctics sobre la història, evolució i processos creatius relacionats amb les Falles i els seus elements patrimonials
- Fomentar el vincle entre els participants i la cultura valenciana mitjançant activitats experiencials i participatives
- Promoure el reconeixement i preservació del patrimoni immaterial valencià, destacant el seu valor cultural, social i econòmic


Professors

  • Antoni Colomina Subiela Profesor/a Permanente Laboral
  • Beatriz Doménech García Técnico Superior

Temes que s'hi desenvolupen

- 9.00 - 9.30 | Recepció i registre de participants
- 9.30 - 10.00 | Presentació de la jornada, els seus objectius i rellevància del patrimoni immaterial en la cultura valenciana
- 10.00 - 11.30 | Visita guiada al Museu de l'Artista Faller
• Història de les Falles i el seu procés de creació
• El paper de l'artista faller i la seua importància en la Comunitat
• Exposició de ninots i maquetes
• Explicació sobre la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

- 11.30 - 12.30 | Visita a un taller de Falles en actiu
• Demostració en viu del treball en un taller de falles
• Explicació sobre els materials, tècniques i procediments en l'elaboració d'una falla
• Interacció amb els artistes fallers per a resoldre dubtes i compartir experiències
- 13.00 - 17.00 | Cuina en directe: elaboració de la fideuà de Gandia
• Explicació de la història i origen de la fideuà
• Presentació dels ingredients i utensilis necessaris
• Demostració en viu de la preparació del plat
• Degustació de la fideuà preparada